Tájékoztató

Tisztelt Alsónemesapátiak!

Magyarország Kormánya által, 2020. március 13-án bejelentett iskolai változások, a bezárás és a digitális munkarend bejelentését követően egyeztettem a Csertán Sándor Általános Iskola igazgató asszonyával, az Alsónemesapáti Maci óvoda vezető óvónőjével, valamint Nemesapáti polgármesterével. Az egyeztetést követően az alábbi intézkedéseket hoztam meg március 16-a hétfőtől.

Alsónemesapátiban továbbra sem tudunk koronavírussal igazoltan fertőzött betegről, de a megelőzés érdekében az alábbi óvintézkedésekre szükség van:

2020. március 16., hétfőtől polgármesteri hatáskörben rendkívüli szünetet rendelek el a Alsónemesapátiban a Maci óvodában a 45/2020. (III.14.) Korm. rendelet 2.§ hivatkozva.

Tekintettel arra, hogy nem tud minden család gyors megoldást találni, hétfőtől ügyelet lesz az óvodában. Elsősorban a munkába járó szülők gyermekeit fogadja a következő kritikus időszakban.

Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy az intézményvezető óvónő felé mielőbb jelezzék, hogy kik szeretnének ügyeleti ellátást az óvodás korú gyermeküknek!

Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök úr is, így jómagam is azt kérjük, lehetőség szerint ne a nagyszülők vagy idősebb rokonok vigyázzanak a gyermekekre, hiszen leginkább rájuk nézve veszélyes a vírus.

Ezzel egyidejűleg kérem a munkáltatókat, amennyiben megoldható, tegyék lehetővé a kisgyermekes munkavállalóknak az otthoni munkavégzés lehetőségét.

Számos családban nagy segítség a gyermekek iskolai és óvodai közétkeztetésének lehetősége, így ezt a továbbiakban is biztosítani fogjuk mindazoknak, akik erre rászorulnak, hasonlóan a szünidei étkeztetéshez. Ennek részletei kidolgozás alatt állnak, hamarosan tájékoztatjuk Önöket.

Az előttünk álló napokban folyamatosan egyeztetni fogok az érintett vezetőkkel, egészségügyi és szociális gondozást végző szakemberekkel és tájékoztatni fogom Önöket.

Fontosnak tartom ismét hangsúlyozni, jelenleg sem tudunk Alsónemesapátiban igazoltan fertőzött koronavírusos betegről, a ma meghozott intézkedések a megelőzést szolgálják!

A legfontosabb az alsónemesapáti emberek egészsége és biztonsága. Ezek az intézkedések megváltoztatják mindennapjainkat, ezért
Mindenkitől türelmet, higgadtságot és együttműködést kérek!

Alsónemesapáti, 2020. március 15.
Pereszteginé Cziráki Katalin, polgármester