Fokozódó járványhelyzet

Kedves Alsónemesapátiak!
 
Szeretném Önöket tájékoztatni, mert sajnos egyre jobban fokozódik a járványhelyzet.
 
Az Önök és munkatársaim védelme érdekében a polgármesteri Hivatalban ügyintézés céljából kérem, hogy elsősorban a telefonos, valamint az elektronikus kapcsolattartást vegyék igénybe. A személyes ügyfélfogadás csak az akadálymentes ügyféltérben lehetséges. Az ügyféltérben mind az ügyfeleknek, mind a hivatali ügyintézőknek kötelező a maszkviselés.
 
A helyi Óvodában, Iskolában, Kultúrházban és Könyvtárban folyamatosan biztosított az intézményi fertőtlenítés.
 
Előzetes időpont egyeztetés van érvényben az orvosi rendelőben és a védőnői szolgálatban, kötelező maszkhasználattal.
A lakosság egészségének védelme érdekében Alsónemesapáti Község Önkormányzata az idei kultúrházi nagy rendezvényeket már nem tartja meg. Önkormányzatunk a Mikulás és Karácsony ünnepe alakalmából idén is gondol a gyermekes családokra és a 65 év feletti lakosokra.
 
A koronavírus elleni védőoltásnak az állami és önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak által történő igénybevételéről szóló kormányrendeletre hivatkozva – a Kormány 599/2021. (X.28.) kormányrendelet- , a munkatársak átoltottságának, a fertőzésen való átesettek számának és a fertőzések megakadályozása ellen tett óvintézkedések figyelembe vételével döntöttem, hogy az Alsónemesapáti Polgármesteri Hivatalban, valamint az önkormányzati intézményeknél nem teszem kötelezővé a védőoltás beadatását, ugyanakkor javaslom az egyéni felelősségvállalást a közösség érdekében. Ezzel a döntéssel lehet leghatékonyabban megelőzni a fertőzést és a szövődményeket.
 
2021. szeptemberben én már a 3. oltást is felvettem. Kérem, hogy Önök is éljenek az oltás lehetőségével!
 
Önkormányzatunk továbbra is segítséget nyújt a lakosok részére, ezért kérem, keressék munkatársaimat a korábban megadott elérhetőségeken!
 
Vigyázzunk egymásra!
Jó egészséget kívánok Mindenkinek!
 
Alsónemesapáti, 2021. november 11.
 
Tisztelettel: Pereszteginé Cziráki Katalin polgármester